Kávé

Hogyan legyen mindig friss a kávénk

2019. november 11. 22:12 - Habos kávé

Avagy hogyan tároljuk a kávét a legoptimálisabban. Ahhoz, hogy minél frissebb kávét igyunk a szemes kávét kellene előnyben részesítenünk, mert ezek hetekig frissek maradhatnak., Frissen őröljük a kávét és csak annyit, amennyire éppen szükségünk van. Egy kávéőrlő nem egy nagy invesztíció, így a kávé imádóknak mindenképpen megéri beleinvesztálni.

Legjobb, ha mindig kisebb kiszerelésben vásárolunk, hiszen így hamarább elfogyasztjuk és mindig friss kávét ihatunk. Száraz helyen, fénytől védve, légmentesen záródó csomagolásban tárolljuk a kávészemeket.  Ha a csomagolást nem lehet légmentesen zárni, akkor rakjuk  a tasakot műanyag zárható dobozba.

Sokszor hallottam, hogy a hűtőben tárolják a kávét, ám ez nem helyes, ha sokáig akarjuk tartósítani, akkor már inkább a fagyasztóba rakjuk és mindig csak annyit olvasszunk ki, amennyire éppen szükségünk van. A már kiolvasztott kávészemeket nem szabad újra lefagyasztani.

A friss kávé habos, szinte pezsegnek a buborékok/habok az elején, ez az eredménye annak, hogy a friss kávéban található szén-dioxid reakcióba lép a vízzel.

Az alábbi képen egy friss kávét láthattok.

friss_habos_kave1.jpg

A nem friss, állott kávé fakó, nem annyira habos, mert kevés benne a szén-dioxid, ráadásul az íze is savas.

(forrás: Anette Moldvaer-Kávé szenvedély)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haboskave.blog.hu/api/trackback/id/tr3915302198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása