Kávé

Fotnos információk a kávék minőségéről

2019. október 14. 22:58 - Habos kávé

Manapság finom és jó minőségű kávéhoz hozzájutni nagyon könnyű. Viszont sajnos sokszor a csomagoláson csak azt tüntetik fel, hogy Arabicat vagy Robustát tartalmaz, és ez valljuk be, olyan információ, mintha a borosüvegen csak vörös vagy fehér megkülönböztetés szerepelne.

Köztudott, hogy a Robusta kávé gyengébb minőségű, mint az Arabica. Ezért gyakran a 100 % Arabica feliratra fókuszálva inkább azt emeljük le hamarább a polcról, pedig ezekből is kaphatóak nagyon gyenge minőségűek. És ellenkezőleg, a Robustából is kaphatóak nagyon jó minőségű változatok.

kavebabok2.jpg

Mit figyeljünk egy kávé csomagolásán? A jó minőségű kávékat szerencsére nagyon részletes leírással látják el, általában feltüntetik a rajta a termesztés helyét, a kávé fajtáját és változatát, a foldolgozás módját és az ízt.

Blend vs Single

A kávé származására utal ez a két kifejezés. A Blend több kávé keveréke, a Single Origin származási helye egy adott ország vagy ültetvény. A Blendek nagyon népszerűek, hisz különleges ízeket alkotnak együtt a különböző kávébabok. Gyakran titkosak az összetevők, ezért nem is tüntetik fel a csomagoláson, hogy honnan származnak és pontosan milyen típusú kávébabokból állnak.

A specialty kávépörkölők általában mindig egyértelműen jelzik ezeket az információkat, ugyanis céljuk a vevőelégedettség és ezt főleg a minőség, megbízhatóság és visszakövethetőség révén növelhetik.

coffee-shop-1149155_1920.jpg

 

Tehát ezekből kiindulva minél részletesebb leírást találunk a kávék csomagolásán, annál valószínűbb, hogy jó minőségű termékről van szó. Jó, ha feltüntetik a kávé csomagolásának idejét, pörkölés idejét, a kávé származási helyét, Blend vagy Single Origin kávét tartalmaz e, a feldolgozás módját és nem utolsó sorban a kávé ízjegyeit.

(forrás: Anette Moldvaer-Kávé szenvedély)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haboskave.blog.hu/api/trackback/id/tr2415223192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása